Forum wesole foremki Strona Główna wesole foremki
forum dla kobiet nowoczesnych :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

bakłażan

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum wesole foremki Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iguana
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:21, 15 Lis 2006    Temat postu: bakłażan

w jaki sposób przyrządzić bakłażana jako dodatek do obiadu?
ciekawe pomysły na wykorzystanie bakłażana w daniach głównych też mile widziane....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aloha
Bombowa Foremka
Bombowa Foremka



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:39, 15 Lis 2006    Temat postu:

nadziewany, duszony, marynowany Wesoly mniam Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iguana
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:43, 15 Lis 2006    Temat postu:

aloha napisał:
nadziewany, duszony, marynowany Wesoly mniam Wesoly


ale jak go zrobić?np ten duszony?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
O'la
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 14:28, 15 Lis 2006    Temat postu:

jako dodatek do obiadu, to może być podsmażony:
pocięty na plasterki takie ok. 5mm, potem musisz je posypać solą i odstawić na conajmniej 20 min, żeby puściły sok i wyciekła z nich gorycz. A potem hop na patelnię na oliwę. Tylko nie za dużo oliwy, bo bakłażany chłoną ją jak gąbka Mruga
Możesz też zrobic to samo w piekarniku
Smacznego Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iguana
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:15, 15 Lis 2006    Temat postu:

dzieki, na pewno tak zrobię....

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iguana
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:17, 15 Lis 2006    Temat postu:

jeszcze takie głupie pytanie... ze skórką czy bez?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
O'la
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 16:09, 15 Lis 2006    Temat postu:

ze skórką oczywiście

Mam jeszcze 2 sposoby na bakłażana Wesoly oba greckie Wesoly
Jeden to musaka, a drugi to duszone warzywa - oba pyszne ale przepisy wklepię póżniej...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iguana
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 16:54, 15 Lis 2006    Temat postu:

w końcu zrobiłam tak:

bakłażana pokroiłam i posoliłam i trochę odczekał,
posmarowałam blaszkę oliwą,
na bakłażana plasterki pomidora i starty żółty ser,
potem do rozgrzanego piekarnika na ok 15 minut...

pyszny był


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aloha
Bombowa Foremka
Bombowa Foremka



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 17:19, 15 Lis 2006    Temat postu:

duszony baklazan Wesoly kroisz na pol, potem na kwadraty 2 x 2 cm, podsmazasz na oliwie zabek czosnku i go do garka, dodajesz razem z nim cebule pokrojona i dusisz przez pare minut, ja potem dodaje puszke pomidorow lacznie z sosem (pomidory pokrojone w kostke) bazylie, vegete i dusze przez 10-15 min i gotowe Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
O'la
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 23:49, 28 Lis 2006    Temat postu:

Ja robię podobnie jak Aloha Wesoly dodaję jeszcze cukinię i paprykę. Moja kolejność: cebula, papryka, cukinia, bakłażan (ale w 'półkrążkach Mruga ) i pomidory (albo świeże albo z puszki) i na kocu przyprawy: sól, pieprz i obowiązkowo bazylia. Wychodzi pychota

składniki: [link widoczny dla zalogowanych]

efekt: [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez O'la dnia Śro 14:41, 29 Lis 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aloha
Bombowa Foremka
Bombowa Foremka



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 11:10, 29 Lis 2006    Temat postu:

Ola nic nie widac...

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
azi
Super Foremka
Super Foremka



Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 280
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: kraków

PostWysłany: Śro 11:13, 29 Lis 2006    Temat postu:

dokladnie, nic Smutny

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
O'la
Wesoły Forumowicz
Wesoły Forumowicz



Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kraków

PostWysłany: Śro 14:43, 29 Lis 2006    Temat postu:

już działają Wesoly
przepraszam, ale jeszcze się uczę fotosika Embarassed


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum wesole foremki Strona Główna -> Kuchnia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin