|
wesole foremki forum dla kobiet nowoczesnych :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iguana
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:21, 15 Lis 2006 Temat postu: bakłażan |
|
|
w jaki sposób przyrządzić bakłażana jako dodatek do obiadu?
ciekawe pomysły na wykorzystanie bakłażana w daniach głównych też mile widziane....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aloha
Bombowa Foremka
Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:39, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
nadziewany, duszony, marynowany mniam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iguana
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:43, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
aloha napisał: | nadziewany, duszony, marynowany mniam |
ale jak go zrobić?np ten duszony?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
O'la
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 14:28, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
jako dodatek do obiadu, to może być podsmażony:
pocięty na plasterki takie ok. 5mm, potem musisz je posypać solą i odstawić na conajmniej 20 min, żeby puściły sok i wyciekła z nich gorycz. A potem hop na patelnię na oliwę. Tylko nie za dużo oliwy, bo bakłażany chłoną ją jak gąbka
Możesz też zrobic to samo w piekarniku
Smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iguana
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 15:15, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
dzieki, na pewno tak zrobię....
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iguana
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 15:17, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
jeszcze takie głupie pytanie... ze skórką czy bez?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
O'la
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 16:09, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
ze skórką oczywiście
Mam jeszcze 2 sposoby na bakłażana oba greckie
Jeden to musaka, a drugi to duszone warzywa - oba pyszne ale przepisy wklepię póżniej...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iguana
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 03 Lis 2006
Posty: 61
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 16:54, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
w końcu zrobiłam tak:
bakłażana pokroiłam i posoliłam i trochę odczekał,
posmarowałam blaszkę oliwą,
na bakłażana plasterki pomidora i starty żółty ser,
potem do rozgrzanego piekarnika na ok 15 minut...
pyszny był
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aloha
Bombowa Foremka
Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 17:19, 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
duszony baklazan kroisz na pol, potem na kwadraty 2 x 2 cm, podsmazasz na oliwie zabek czosnku i go do garka, dodajesz razem z nim cebule pokrojona i dusisz przez pare minut, ja potem dodaje puszke pomidorow lacznie z sosem (pomidory pokrojone w kostke) bazylie, vegete i dusze przez 10-15 min i gotowe
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
O'la
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto 23:49, 28 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Ja robię podobnie jak Aloha dodaję jeszcze cukinię i paprykę. Moja kolejność: cebula, papryka, cukinia, bakłażan (ale w 'półkrążkach ) i pomidory (albo świeże albo z puszki) i na kocu przyprawy: sól, pieprz i obowiązkowo bazylia. Wychodzi pychota
składniki: [link widoczny dla zalogowanych]
efekt: [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez O'la dnia Śro 14:41, 29 Lis 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aloha
Bombowa Foremka
Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 1221
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 11:10, 29 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Ola nic nie widac...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
azi
Super Foremka
Dołączył: 30 Paź 2006
Posty: 280
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: kraków
|
Wysłany: Śro 11:13, 29 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
dokladnie, nic
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
O'la
Wesoły Forumowicz
Dołączył: 02 Lis 2006
Posty: 73
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Śro 14:43, 29 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
już działają
przepraszam, ale jeszcze się uczę fotosika
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|